Pirilla_hi_res727.jpg

Merhaba.

Ben Uzman Diyetisyen & Psikolog Pırıl.

İyi Hissetmek İçin Farkındalığını Arttıracak 5 Psikoloji Kitabı Önerisi #piriloneriyor

İyi Hissetmek İçin Farkındalığını Arttıracak 5 Psikoloji Kitabı Önerisi #piriloneriyor

Okuması kolay, yarattığı etki çok olabilecek en sevdiğim 5 kitabı senle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Bazen tek ihtiyacın bir kitap ve bir kahve ise bu kitapları okurken eline bir not defteri ve bir kalem almanı tavsiye ediyorum. #piriloneriyor

1- ‘’Ben’’ Değeri Tiryakiliği - Kadir Özer

Bir arkadaş tavsiyesi ile okuduğum Türkçe yazılmış en net Psikoloji kitap olabilir. Mental gücümüzü zayıflatan bu fenalıklar da hep benim başıma geliyor şeklinde düşünceleriniz varsa, tiryakisi olduğun ve bir noktada seni fazlasyıla aşağıya çeken ‘’Ben’’ algını değiştirmeyi vaad eden bu kitabı mutlaka okumalısın.’’ Duygusal rahatsızlıklarımızın temelinde, duyguların ilişkili olduğu olaylar değil, bizim bu olaylar hakkında öğrenmiş ve geliştirmiş olduğumuz inanç ve yorum kalıplarımız ve anlam yakıştırmalarımız yatar. ‘’ bu değerli doktor, sana duygusal gerilimlerinle baş edebilme yolları sunuyor.

 

Fiyat: Idefix: 16,72 TL

http://www.idefix.com/Kitap/Ben-Degeri-Tiryakiligi/A-Kadir-Ozer/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000077364

 

2- Günübirlik Hayatlar - Creatures of a Day - Irvin D. Yalom

Bir nefeste okunabilecek harika Yalom kitabı.

İçerisinde 10 öykü-10 case-vaka barındıran ve mutlaka içinde kendinizi bulabileceğin, gündelik yaşam tecrübelerinin hayatını kötü etkileyen kaygıları, korkuları, sahip olunan veya olunamayanla hayat kaygısının aynı şey olmadığını anlamamıza yardımcı olan bu kitap seni evrende yalnız olmadığını hissetirecek. "Hepimiz bu hayatta bizi anlayacak birilerine ihtiyaç duyuyoruz, ancak öncesinde farkına varmamız gereken birçok şey var. günübirlik hayatlar kendimizi, insanları ve dünyayı anlamamız için bize lekesiz bir ayna tutuyor.” şeklinde Harvard’lı bir profesörün en kısa şekilde özetleyebileceği bu Yalom kitabı daha önce yazarın diğer kitapları gibi olayların en derinine inmeden vermek istediği düşünceleri okuyucuya anlatıyor. 

 

Not: Eğer bir Yalom fanıysan, ya da Yalom fanı olan bir tanıdığın varsa 11 kitaptan oluşan fiyatı 200 küsür lira olan harika bir Psikoterapi box seti mevcut. İdefix’in bu aralar olan kampanyasına bir göz istersen.

 

Fiyat: Idefix: 15,20 TL

http://www.idefix.com/Kitap/Gunubirlik-Hayatlar/Irvin-D-Yalom/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000648924

 

3- Kişiliğin Mi Var Derdin Var - A. Kadir Özer

Benim bir kişiliğim var diye övünenlerden misiniz? ya da kendimle başım dertte diyenlerden mi? Kişilik mi Karakter mi sorunsalına büyük aydınlatmalar yaşatırken, nedir "kişilikli" olmak? Yenir m,, içilir mi? Kim kime göre, neye göre “kişilikli"? gibikafasında deli sorular olanlara hitap ediyor kitap. Kişilikli olmak ile ilgili kaygılı mı olmalıyız? Tek bir kişiliğimiz mi var? Değişir mi? Bu iyi bir şey mi? gibi hiç durmadan kafanızdan geçen sorulara da cevaplar sunuyor. Psikoterapist Kadir Özer’in daha önce hiç bir kitabını okumamışsanız bu kitaptan başlamanızı, üstüne de cila niteliğinde, 1.önerdiğim kitabı okumanızı öneririm. Kendini böyle hisseden bir ben değilmişim dedirtecek bilimsel cevaplar eminim senin de hoşuna gidecek, ve sonunda bilgi donanımının artmasıyla kendini daha iyi hissedeceksin.

 

Fiyat: 11,40 TL

http://www.idefix.com/Kitap/Kisiligin-mi-Var-Derdin-Var/A-Kadir-Ozer/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000602438

 

4- İyi Hissetmek - David D. Burns

Tahmin edildiği üzere bir kişisel gelişim, self-help (kendine yardım) değil, bir psikoloji kitabıdır.Zaten bu iki şey aynı anlama gelmemektedir ve her ne kadar en iyi 1000 self-help kitabı arasında üst sırada gösterilmiş olsa da değildir. Kitap-tedavi, yani biblioterapikıvamında baş ucunuzda bulunması gereken ve tekrar tekrar okunması gereken bir eserdir.

Hani derler ya bir kitap okudum ve hayatım değişti. Bu kadar iddalı şekilde ısrar etmesem desizi olumlu anlamda çok iyi hissettireceğine inandığım bu kitabı mutlaka okuyun. Kaygı, suçluluk, kötümserlik, erteleme, düşük benlik saygısı ve depresyonun diğer "dipsiz kuyu" lardan sana umut oluyor diyebilirim.Psikiyatrist David Burns duygularını olumlu yönde harekete nasıl geçirebileceğini ve hayata daha olumlu bakmanızı sağlayacağına, bilimsel olarak test edilmiş teknikler ile sana sunuyor. Panik Atak’la ilgili olan kitabının da Türkçe hali var. Farklı bir alanda yazılmış bir çok eseri olan bu Psikiyatrist’in İngilizce e-book’larına da kendi web sitesinden göz atın, zamanınız ve ilginiz varsa okuyun derim.

 

Bonus olarak bu harika adamın şu TED-Talk ‘unu da izleyin istedim:) 

https://www.youtube.com/watch?v=H1T5uMeYv9Q

 

Fiyat: Idefix: 19TL

http://www.idefix.com/Kitap/Iyi-Hissetmek/David-Burns/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000202710

 

5- Bağışlanan Terapi - Irvin D. Yalom

Yalom kitapları arasında benim favorim.( Tamam belki Nietsche Ağladığında ile kapışır:)) Bilmiyorum kaç kez okudum, her okuduğumda ne kadar değiştim. Aslında bu kitap başarılı  bir psikoterapinin anatomisini anlatıyor. Kitabı okumak için tabii ki Psikolog olmanız gerekmiyor. Eğer terapi alıyor ya da almak istiyorsanız da fikir sahibi olmak için harika bir yapıt. Bunların hiç birini istemiyorsanız, ama bir problem çözümünde bilimsel olarak giderken, teorinin, pratikte nasıl değişebileceğini, hastalık ya da problemin değil, kişilerin ve hastaların var olduğunu yani bireysel sorunları ele alan bu kitabı okursanız, baş ucu kitaplarınızdan biri olacağından şahsi olarak şüphem yok.

 

Fiyat: 18,25 TL

http://www.idefix.com/Kitap/Bagislanan-Terapi/Irvin-D-Yalom/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0000000118554

 

 

Akıllı Alışveriş Derken?

Akıllı Alışveriş Derken?

Body-Positivity / Pozitif Vücut Algını Güçlendirecek Film-Belgesel-Dizi Önerileri #piriloneriyor

Body-Positivity / Pozitif Vücut Algını Güçlendirecek Film-Belgesel-Dizi Önerileri #piriloneriyor